Rondje Maarn-Doorn
9 april 2026 - Soest, Nederland
Het is weer mooi weer, dus peddelen! José wilde een rondje in de buurt van Maarn/Doorn, dus maar even met het fietsknopenappje en Topo GPS gespeeld.
's Ochtends eerst de fietsen opgeladen (batterijen) en opgeladen (op de fietsdrager).
Vervolgens naar de Bergweg in Maarn gereden, bij de Zanderij. Auto parkeren, fietsen er af en gaan! Door Maarn via de weilanden richting Woudenberg. Onderweg komen we nog een kippenboerderij tegen waar je de eier productie kunt volgen. Even verderop staan allemaal knalroze varkentjes buiten; we denken dat deze biggen nog nooit modder hebben ervaren. Om de hoek is bij een boerderij een zogeheten rustpunt ingericht en daar stoppen we even voor koffie. José heeft wel een thermoskan heet water en wat oploskoffie meegenomen, maar hier staat een senseo klaar en wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Een eurootje voor een bakkie vind ik een koopje. Nadat we een overspannen postbezorgster hebben zien komen en gaan (schreeuwen, heel hard de post in de brievenbus proppen en keihard met de autodeuren slaan.... ja, je maakt wat mee!) gaan we weer op de pedalen.
We zakken af via een oversteek over de A1 richting Leersum. Daar komen we langs landgoed Broekhuizen. Zigzaggend weer richting Doorn en we nemen even een kijkje bij het nederige stulpje van kaiser Wilhelm II, ofwel huis Doorn. Daar hebben we in het park op een bankje even rustig de meegebrachte bammetjes genuttigd.
Na de lunch weer noordwaarts tot de A12 en deze volgen tot we langs de plas van de Zanderij komen, waar de auto de fietsen weer in ontvangst neemt. Rap noar hoes!
Corry van Oostenbrugge:10 april 2026Heerlijk met je kop in de zon. Mooie ronde